20101110

Μαγειρική και η Πόλη

Καθώς μπαίνουμε σε μία εποχή στερήσεων και περικοπών, η πείνα επανέρχεται ως κύριο πρόβλημα σε πολλά Ελληνικά νοικοκυριά.

Δεν είναι λοιπόν παράξενο που οι εκπομπές μαγειρικής αυξήθηκαν κατακόρυφα στην νέα τηλεοπτική σεζόν, με πολυάριθμες μάλιστα Ελληνικές παραγωγές, προτείνοντας λαχταριστά τηλεοπτικά πιάτα για να ταΐσουν τους πεινασμένους!

Πρώτες σε τηλεθέαση είναι οι εύπεπτες σειρές Master/Top Chef από το Mega και Ant1 αντίστοιχα οι οποίες συνδυάζοντας στοιχεία ριάλιτι, σασπένς και κουτσομπολιού με τη μαγειρική κατάφεραν να βρούν τη συνταγή της επιτυχίας.

Σε διαφορετική κατεύθυνση και στα χνάρια της βραβευμένης εκπομπής του Ηλία Μαμαλάκη, Μπουκιά και Συχώριο* κινείται η σειρά Food and the City, με παρουσιαστή τον σεφ Βασίλη Καλλίδη. Εξερευνώντας τα σοκάκια, τις γειτονιές, και τα προάστια της Αθήνας, η εκπομπή επιχειρεί να σχεδιάσει τον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας**. Παροτρύνει τον τηλεθεατή να βγεί έξω και να ψάξει, να κάνει πικ-νικ και να ξετρυπώσει της γεύσεις που κρύβει η Αθήνα... Αξίζει!

*Δεν είναι τυχαίο ότι και τις δύο, πολύ καλές εκπομπές σκηνοθετεί ο Κώστας Αυγέρης. 
** Για έναν δεύτερο χάρτη δείτε την ταινία Τα Οπωροφόρα της Αθήνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου